We hebben iets nieuws: onze iOS-app!

Met veel enthousiasme en gepaste trots presenteren we vandaag de langverwachte en meestgevraagde uitbreiding van je favoriete floorball-app: de iOS-versie van Slappshot! Vanaf nu beschikbaar voor iPhone en iPad.

 

 

Sinds we in november 2012 live zijn gegaan met de Android-versie van Slappshot, is de meestgevraagde feature toch wel een iPhone-variant van de app. Na lang zwoegen is deze versie dan nu ook daadwerkelijk beschikbaar voor floorballend Nederland!

Alle credits gaan naar Jasper Mutsaerts voor zijn doorzettingsvermogen, enthousiasme en toewijding om de iOS-versie voor elkaar te krijgen. In menig vrij (nachtelijk) uurtje heeft hij gezwoegd om de Android app na te bouwen en goed te laten werken op Apple’s devices. Verder ook kudo’s aan Sander voor asset- en UX-ondersteuning en het tienkoppige testteam!

Geplaatst in Nieuws

Release notes v1.1.0: Bugfix en privacypolicy

Een kleine release van Slappshot dit keer. Met twee minor wijzigingen: een bugfix en de toevoeging van de privacypolicy.

Bugfix: crash bij oproepen mixedteam

Bij sommige spelers crashte Slappshot bij het oproepen van het mixedteam. Heel vervelend natuurlijk. We zijn erachter waaraan het ligt en hebben dit gefixed.

Toegevoegd: Privacypolicy

De Google Play Store verplicht sindskort dat bepaalde apps een privacybeleid voeren en dit communiceren op hun site en in de app. Wij moeten hier ook aan voldoen en hebben dus op de configuratiepagina’s een privacypolicy toegevoegd. Hierin kun je lezen hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens. Je kunt de privacypolicy ook terugvinden op deze site: Privacy Policy.

Veel plezier met Slappshot en een fijn uiteinde van het floorballseizoen!

Geplaatst in Nieuws

Update aantal Slappshot-gebruikers

Om maar met de deur in huis te vallen: het aantal gebruikers groeit nog steeds! Hieronder een afbeelding van de gebruikersaantallen sinds het begin van Slappshot, herfst 2012. Je ziet mooi de seizoenen erin terugkomen. Aan het begin van het seizoen groeit het aantal gebruikers flink, en dat blijft doorgaan tot ongeveer april, als de competitie ten einde loopt. In de zomer gaat die terugval door, maar in september schiet het weer omhoog!

Maar de trend is dat we nog steeds groeiende zijn. Hoe zal dat komend seizoen gaan..? ūüôā

Geplaatst in Nieuws

Release notes v1.0.9: Recent bezocht en delen van pagina’s

Hoera! Er is weer een nieuwe release! Het is even stil geweest rond het Slappshot-front, maar we zijn weer aan de gang en kunnen jullie nu eindelijk aan de gang laten gaan met een deel van de spullen waar we aan gewerkt hebben.

go.slappshot.nl

Allereerst is het nu mogelijk om pagina’s vanuit Slappshot te delen via Whatsapp / Facebook / Twitter / etc. Hierdoor kun je vrienden of familie snel laten meekijken naar die wedstrijd waar je zoveel gescoord hebt! Of de routebeschrijving naar een sporthal snel delen met je teamgenoten.

Er wordt hierbij een link gegenereerd naar go.slappshot.nl die op alle devices te openen is. Dus ook op je iPhone of laptop werkt deze link!

In de Release notes van de vorige Slappshot-versie lees het volgende over deze deelfunctie:

We nemen een aanloopje naar het eenvoudig delen van al je floorball-content, door één simpele URL te gebruiken. Of je nu die informatie op de NeFUB-site zelf wilt zien, of via de mobiele site http://vasp.nl of natuurlijk in Slappshot. De komende tijd zul je linkjes voorbij zien komen zoals bijvoorbeeld:

Deze leiden je direct naar de content die je graag wil zien! Binnenkort komt dus ook het delen van deze linkjes op je Facebook of Twitter direct vanuit Slappshot.. stay tuned!

Als je een go.slappshot.nl-link ontvangt en je hebt Slappshot ge√Įnstalleerd dan zal deze meteen Slappshot openen. Als je geen Slappshot hebt kun je de link openen op de NeFUB-website of op Vasp.nl, de mobiele webapp die je ook met je iPhone kunt bekijken. Genoeg mogelijkheden dus om alle floorballinfo te bekijken!

Recent bezochte pagina’s

Op het hoofdscherm is een widget toegevoegd waarin alle pagina’s staan die je hebt bezocht. Dus als je snel terug wilt naar die ene persoon, maar je had ‘m nog niet opgeslagen als favoriet, dan is deze nieuwe widget helemaal voor jou!

Verder

Naast bovenstaande onderdelen is ook nog een aantal andere zaken aangepakt / verbeterd:

 • Gewijzigde listitems worden nu gehighlight (er is bijvoorbeeld een speler in je team gewijzigd of er is een wedstrijdevent toegevoegd)
 • Dynamische aftelklok op nog te spelen wedstrijd

Onder de motorkap:

 • Widgetlogica verbeterd (voorbereidingen om widgets zelf te beheren, zoals aan- en uitzetten)
 • Notificaties verder uitgewerkt ter voorbereiding op beschikbaarheid voor en beheer door de gebruiker

Geplaatst in Nieuws

Release notes v1.0.8: Favorieten en secties in lijsten

Het is alweer even geleden, maar met deze nieuwe versie kun je weer lekker vooruit!

Slappshot wordt met deze update naar versie 1.0.8 een stuk gebruiksvriendelijker. De informatie in lange lijsten is een stuk overzichtelijker, en dankzij de nieuwe mogelijkheid om favorieten toe te voegen ben je nog sneller bij de juiste pagina!

Secties in lijsten

Lijsten met wedstrijden, of het nu een programma van een speler, team of club is, een reeks uitslagen of de wedstrijden op een specifieke speeldag, worden een stuk leesbaarder dankzij het toevoegen van secties.

 

Favorieten

Je kunt nu je favoriete pagina’s opslaan! En nog beter: de eerste drie zijn direct zichtbaar op je dashboard. Elke pagina is voorzien van een favoriet-sterretje rechtsbovenin. Als je deze aanklikt wordt de pagina opgeslagen als favoriet. Let op: de tab waar je op dat moment op staat wordt ook onthouden. Als de favoriet kiest vanaf het dashboard of vanaf de pagina waar al je favorieten staan, ga je direct naar de tab vanaf waar je de pagina opgeslagen hebt.

Beheer van favorieten

Je volledige lijst met favorieten vind je via de link op het het dashboard “Alle favorieten”. Op deze pagina kun je eenvoudig favorieten sorteren. Klik daarvoor op de puntjes aan de linkerkant van de regel, houd vast en versleep de favoriet. Verwijderen doe je door de regel naar rechts op links weg te swipen.

Voorbeeld van gebruik favorieten

Stel, je bent een moeder van drie floorballende kinderen. In Slappshot stel je √©√©n speler in, waarvan je de komende wedstrijden en recente uitslagen meteen te zien krijgt. En door de favorieten maak je nu eenvoudig linkjes naar de programma’s van je andere twee kinderen! Zie hieronder hoe dat eruit ziet:

Mijn komende en mijn afgelopen speeldag

Op het dashboard zijn twee snelkoppelingen geplaatst naar de eerstvolgende speeldag en de afgelopen speeldag. En dan specifiek die van de ingestelde speler. Dus ook al was er een speeldag van een andere competitie tussen nu en de afgelopen keer dat jij speelde, dan nog wijst de snelkoppeling naar jouw eigen afgelopen speeldag. Handig om de resultaten snel terug te zien van andere teams die die dag speelden!

go.slappshot.nl: korte links naar jouw floorball-content

We nemen een aanloopje naar het eenvoudig delen van al je floorball-content, door één simpele URL te gebruiken. Of je nu die informatie op de NeFUB-site zelf wilt zien, of via de mobiele site http://vasp.nl of natuurlijk in Slappshot. De komende tijd zul je linkjes voorbij zien komen zoals bijvoorbeeld:

Deze leiden je direct naar de content die je graag wil zien! Binnenkort komt dus ook het delen van deze linkjes op je Facebook of Twitter direct vanuit Slappshot.. stay tuned!

Veel plezier met deze nieuwe Slappshot-versie!

Geplaatst in Handleidingen, Release notes

We zijn jarig!

Zomaar de eerste verjaardag van onze¬†floorball-app Slappshot aan ons voorbij laten gaan! Maar toch alsnog langs deze weg een beetje aandacht¬†Vorig jaar op zaterdag 10 november gingen we live met de eerste publieke versie, ingeluid met een launchparty de avond ervoor. Zie de plaatjes met onge√ęvenaarde Slapp-shots op¬†http://is.gd/FgJazJ!We zijn zeer tevreden met de adoptie en het enthousiasme afgelopen jaar en gaan graag door met het uitbreiden en verbeteren van de mogelijkheden! Als jullie zelf nog idee√ęn hebben: laat ze horen!

Foto: Zomaar de eerste verjaardag van onze #floorball-app Slappshot aan ons voorbij laten gaan! Maar toch alsnog langs deze weg een beetje aandacht :-) </p><br />
<p>Vorig jaar op zaterdag 10 november gingen we live met de eerste publieke versie, ingeluid met een launchparty de avond ervoor. Zie de plaatjes met onge√ęvenaarde Slapp-shots op http://is.gd/FgJazJ! </p><br />
<p>We zijn zeer tevreden met de adoptie en het enthousiasme afgelopen jaar en gaan graag door met het uitbreiden en verbeteren van de mogelijkheden! Als jullie zelf nog idee√ęn hebben: laat ze horen!
Geplaatst in Nieuws

Nieuwe seizoen zorgt voor groei in gebruik

Na een aantal weken stilte kunnen we melden dat er weer gave nieuwe dingen in Slappshot worden gebouwd! Over niet al te lange tijd kunnen jullie weer een update verwachten!
We kijken ook even naar de gebruikersaantallen en zien dat we aan¬†het begin van dit seizoen een flinke groei hebben doorgemaakt! Hartstikke tof om te zien dat steeds meer mensen Slappshot hebben ge√Įnstalleerd om hen gemakkelijk van alle floorball-competitieinformatie te voorzien!
Bedankt voor al jullie positieve berichten en promo!
Foto: Na een aantal weken stilte kunnen we melden dat er weer gave nieuwe dingen in Slappshot worden gebouwd! Over niet al te lange tijd kunnen jullie weer een update verwachten!</p><br /><br /> <p>We kijken ook even naar de gebruikersaantallen en zien dat we aan het begin van dit seizoen een flinke groei hebben doorgemaakt! Hartstikke tof om te zien dat steeds meer mensen Slappshot hebben ge√Įnstalleerd om hen gemakkelijk van alle floorball-competitieinformatie te voorzien! Bedankt voor al jullie positieve berichten en promo!
Geplaatst in Nieuws

Kleine bugfix in 1.0.7

Na de release van versie 1.0.6 op 3 september kwam gisteren een kleine fout aan het licht in de nieuwe ‘Snel naar..’-widget op het dashboard. Deze is hersteld en meteen beschikbaar gesteld in versie 1.0.7.

Geplaatst in Nieuws

Release notes v1.0.6: Sporthallen en Speeldagen

Beste Slappshot-enthusiasts!

We hebben weer een gave nieuwe versie voor jullie! Veel zaken die aan de voorkant verbeterd zijn, maar ook heel wat werk aan de achterkant dat we in de toekomst gaan gebruiken.

Versie 1.0.6 (download hem hier) kent de volgende wijzigingen:

Permissies
Allereerst wordt een aantal nieuwe permissies gevraagd.

 • T.b.v. pushfunctionaliteit:
  • System tools: prevent phone from sleeping
  • Your accounts: Discover known accounts, read Google service configuration
 • T.b.v. Google Maps (voor sporthallen):
  • Your location: Course (network-based) location, fine (GPS) location
  • Network communication: Receive data from Internet, view network state

Vanwege deze nieuwe permissies werd de Slappshot niet automatisch ge√ľpdatet. In 1.0.5 werd een meldingsmogelijkheid ingebouwd die ingezet wordt als er een nieuwe versie is waarvoor je naar de Playstore moet. Die hebben we meteen ingezet voor versie 1.0.6.

De volgende nieuwe pagina’s zijn toegevoegd:

Sporthalpagina
De bèta-melding is weg, er staat nu een volwaardige sporthalpagina! Met klikbaar adres, telefoonnummer, e-mailadres en webadres. En niet onbelangrijk, een Google Maps-kaartje waarmee je direct je route kunt bepalen van je huidige locatie naar de hal. Ook heb je alle speeldagen voor deze hal direct bij de hand.

Speeldagen
Elke speeldag heeft nu z’n eigen pagina. Deze kun je bereiken via het toegevoegde Speeldagen-tabje op de Seizoenspagina, Competitiepagina en Sporthalpagina. Ook door te klikken op de datum in een wedstrijdoverzicht kom je op de speeldagpagina van die datum. Je ziet hier alle wedstrijden op alle locaties en hallen op die dag. Let op: het speeldagenoverzicht kan incompleet zijn. De speeldagen worden namelijk afgeleid van de ingeplande wedstrijden.

Clubsoverzicht
De seizoenspagina heeft een nieuwe tab: Clubs. Dit maakt het browsen naar andere interessante informatie nog makkelijker! 

Andere verbeteringen:

Snelkoppelingen op het dashboard
Als derde widget op het dashboard zijn drie snelkoppelingen toegevoegd. Handig als je direct alle wedstrijden van de komende speeldag wil zien of lekker wil gaan browsen door de app.

Fontgrootte

We hebben de gebruikte fontgrootte door de hele app hetzelfde gemaakt. Het was een beetje een rommeltje, en nu oogt het wat rustiger. Over het algemeen is het ook iets kleiner geworden, waardoor er meer informatie op je scherm past. Als je nu nog verschillen in fontgrootte tegenkomt dan is dat de bedoeling ūüôā

Minimale Androidversie 2.2
Tot slot hebben we een wijziging moeten doen in de ondersteunde Androidversies. Telefoons met een¬†Androidversie lager dan 2.2 worden niet meer ondersteund. Dit was nodig omdat we functionaliteit zijn gaan gebruiken die door Google niet in de oudere versies bestaat. Dus wij groeien mee ūüôā Deze wijziging treft overigens minder dan 1% van de gebruikerspopulatie van Slappshot..

Veel plezier met de nieuwe versie! Als je opmerkingen, vragen, klachten of complimenten hebt kun je die hier kwijt, of op Twitter, Facebook of direct aan ons persoonlijk.

Jullie Slappshot-team

P.S. Inmiddels staat er al een versie 1.0.7. online na een kleine fix op de snelkoppeling naar de komende speeldag op het dashboard.

Geplaatst in Nieuws, Release notes

Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen!

Ook wij zitten weer met smart te wachten op de start van het nieuwe floorballseizoen. In de aanloop naar een fikse seizoens-update van Slappshot (vóór de eerste bekerwedstrijden) is afgelopen nacht een nieuwe versie live gezet met een paar kleine wijzigingen. Hij zal automatisch updaten wanneer je dat hebt ingesteld.

Het kan trouwens zijn dat Slappshot op dit moment nog wat weinig speelinformatie toont. Wil je dat jouw persoonlijke floorballprogramma goed weergegeven wordt voor het nieuwe seizoen? Zorg dan via je club dat zo snel mogelijk alle namen van spelers zijn ingevuld bij de ingeschreven teams!

Geplaatst in Nieuws